IBEO boekhouder logo

IBEO

Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht
 • Administratie
 • Salarisadministratie
 • Belastingaangifte
Benefina logo

Benefina

Amsterdam, Den Haag, Aalsmeer
 • Belastingaangifte
 • Salarisadministratie
 • Jaarrekening
 • Debiteurenbeheer
 • Online Boekhouding
 • Incassozaken
 • Ondernemingsplan
 • Belastingadvies

Boekhouder in Amsterdam

Ben je op zoek naar een boekhouder in Amsterdam? Het kan immers zeker zinvol zijn om de boekhouding uit te besteden. Het betreft vaak een groot aantal aan taken en er komen veel regeltjes en vereisten bij kijken. Het uitvoeren van een goede boekhouding kost daarom meestal ook veel tijd en moeite. Professionele boekhouders doen dit dagelijks en zijn van vrijwel al deze zaken op de hoogte. Een boekhouder kan zowel voor particulieren als voor ondernemers behulpzaam zijn. Dus ben je op zoek naar een boekhouder in Amsterdam? Er zijn een groot aantal boekhouders. Het is daarom verstandig om op een aantal zaken te letten. Ten eerste zal het takenpakket van de verschillende boekhouders of kantoren grotendeels overeenstemmen. Toch zullen er verschillen bestaan. Het is daarom slim om te onderzoeken welke het beste bij jouw behoeften past. Ten tweede kan er een groot verschil bestaan in prijs tussen boekhouders en dus ook tussen verschillende boekhouders in Amsterdam. In dit artikel zal daarbij nader worden stilgestaan.

De concurrentie tussen boekhouders in Amsterdam

Het takenpakket van een boekhouder zal over het algemeen grotendeels hetzelfde zijn. Voor particulieren bestaat deze taak vooral in het doen van de belastingaangiften. Voor ondernemers kan een boekhouder naar de belastingaangifte nog meer betekenen, bijvoorbeeld door hulp bij financiële documenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de jaaropgaven en jaarrekeningen. Een boekhouder kan deze documenten opstellen en heeft ook een adviserende functie. Toch bieden niet alle boekhouders hetzelfde aan. Er bestaat concurrentie tussen boekhouders vanwege verschillende ‘bijzondere’ kenmerken waarmee zij een onderscheidend karakter kunnen creëren. Je kan bijvoorbeeld een eenmanszaak inschakelen, waarbij het contact met de boekhouder wellicht wat persoonlijker en laagdrempeliger is. Ook kan je een groot kantoor inschakelen waarbij er een meer formele sfeer hangt, maar dan kies je juist weer voor het grote niveau aan expertise dat een dergelijk kantoor in huis heeft. Je hebt bijvoorbeeld bedrijven die heel breed in de wereld georiënteerd zijn en met name online zaken doen en waarbij je lekker vanuit huis in een online video call belangrijke zaken kunt bespreken. Ook heb je het kleine kantoor op de hoek van de straat waar je zo binnen kan lopen. Het is essentieel dat er een goede match gevonden wordt tussen klant en dienstverlener. Dit geldt ook voor de boekhouders in Amsterdam. Binnen Amsterdam worden vrijwel alle varianten wel aangeboden. Ga daarom goed na welke boekhouder of welk kantoor het beste bij jou past.

Kosten voor boekhouders

Eigenlijk voor alles wat met de boekhouding te maken heeft, kan je bij een boekhouder neerleggen. Je kan de gehele taak overdragen aan een boekhouder, of slechts bepaalde taken. Je kan bijvoorbeeld de belastingaangifte door een boekhouder laten doen, en de andere taken voor eigen rekening nemen. Dit zal van invloed zijn op de prijs die je moet gaan betalen. Een andere factor die van invloed is op de prijs, is wat voor soort boekhouder je inschakelt. Schakel je het hiervoor genoemde grote kantoor in met een enorm scala aan expertise? Je betaald natuurlijk voor deze expertise. Of ga je voor een meer primitieve opzet? Onder de boekhouders in Amsterdam bestaat veel keuze, zowel in specialisme als in prijs.